CosmoGIRL!’s Model Contest brengt vers talent

In het voorjaar van 2010 hebben het Nederlandse modellenbureau Future Faces Model Management en Nederlands grootste meisjesblad CosmoGIRL! hun krachten gebundeld. Zij schreven een modellenwedstrijd uit: de CG! Model Contest. Zo hoopte het bureau nieuw talent te ontdekken. Uit de meer dan 2000 aanmeldingen werden 60 meiden geselecteerd die langs mochten komen op kantoor van Future Faces in Amsterdam. Er werden polaroids van de meisjes gemaakt en korte interviewtjes gehouden, waarvan enkele in de CosmoGIRL! zijn verschenen. De tien meisjes met de meeste potentie gingen door naar de halve finale. Op de dag van de halve finale werd iedereen eerst individueel gefotografeerd door Paul bakker in simpele kleding en met naturelle make up. Hierna werd een groepsfoto gemaakt die ook verscheen in CosmoGirl!.

De leeftijd en ervaring van de meisjes verschilden sterk. Zo deed de 18-jarige Adinda Jane  (5e van links) mee aan de wedstrijd. Ze had al aan meerdere modellenwedstrijden mee gedaan en zat al bij Touché Models. Aan ervaring ontbreekt het haar dus niet! De jongste deelneemster, Julia van Os, 14 jaar oud (links), had daarentegen weinig ervaring. Zij mocht samen met Manon Krol (17 jaar) en Lily Francois (14 jaar) (beiden rechts) door naar de finale. Dat hield in dat zij met een team van boekers, fotografen, visagisten en stylisten naar Ibiza zouden gaan. Hier hebben de meisjes een aantal fotoshoots gedaan. Uiteindelijk werd Julia gekozen als winnares van de CosmoGIRL! Model Contest. Zij zal binnenkort met een spread in de CosmoGIRL verschijnen! Ook heeft ze een contract getekend bij Future Faces Model Management.

Dat de andere meiden niet bij de top drie horen, wil niet zeggen dat ze het niet ver gaan schoppen. Deze zeven anderen zijn allen ook potentieel talent. Zo is Justine Cornelissen (vierde van links) pas aangenomen bij Fresh Model Management. Future Faces Model Management heeft niet alleen Julia als nieuwe aanwinst, maar ook Lily en Manon zijn bij dit bureau in development. Isabel van Staveren (derde van links) is op dit moment in development bij Wilma Wakker Model Management.

Aggie